Velden zijn niet correct ingevuld

Trainingen

Vanuit Vitaal Vrijwilligerswerk bieden we trainingen aan voor vrijwilligers. Deze trainingen worden gegeven op diverse locaties in Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel.

Het volledige aanbod vindt u hieronder. Mist u nog een bepaalde training? Mail uw suggesties naar info@vitaalvrijwilligerswerk.nl.


Herkennen van en omgaan met mensen met een (Licht) verstandelijke beperking

4 juni 2019, 13.00 - 16.00 uur (Steenwijk) , kosten € deze deze training is gratis voor vrijwilligers

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: •Wat zijn de kenmerken van een (licht) Verstandelijke Beperking? •Hoe herken ik iemand met een (licht) Verstandelijke Beperking? •Wat zijn de gevolgen van een (licht) Verstandelijke Beperking? •Hoe ga ik om met iemand met een (licht) Verstandelijke Beperking? (tips) In deze training is er volop ruimte voor eigen inbreng, het delen van ervaringen en vragen.

Bekijk de training

Herkennen van en omgaan met mensen met een psychische aandoening (autisme, depressie, psychose, ADHD en borderline)

23 mei + 6 juni 2019, 19.00 - 22.00 uur (Veendam) , kosten € deze training is gratis voor vrijwilligers

Omgaan met mensen met een psychisch aandoeningen kan soms lastig zijn. Voor jou als vrijwilliger, maar ook voor de persoon met psychische aandoening zelf! Ook omdat vaak niet zichtbaar is of je te maken hebt met iemand met een psychische aandoening. Meer kennis over autisme, depressie, psychose, ADHD en borderline kan je helpen in het omgaan met deze groep mensen.

Bekijk de training

Herkennen van en omgaan met mensen met financiële problemen

24 mei 2019, 09.30 - 12.30 uur (Stadskanaal) , kosten € Deze training is gratis voor vrijwilligers

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Er rust nog altijd een taboe op het hebben van schulden en dit leidt tot stress en schaamte. Als vrijwilliger kan het best lastig zijn om financiële problemen met iemand bespreekbaar te maken. Wat kun je doen om iemand te helpen en wanneer is er professionele hulp nodig? Meer kennis over financiële problemen en de hulp die er mogelijk is kan je helpen om mensen een stapje verder te helpen.

Bekijk de training

Training Communiceren en omgaan met grenzen

25 april + 16 mei 2019, 19.00-22.00 uur (Steenwijk) , kosten € Gratis voor vrijwilligers

Heb je het wel eens ervaren? Je hebt een gesprek met iemand en je hebt het gevoel dit loopt niet helemaal lekker… Maar toch heb jij er belang bij, om dit gesprek tot een goed einde te brengen. Of je denkt tijdens een gebeurtenis: “Hey, dit is niet zoals ík het zou willen…”. Hoe zou je dan het tij kunnen keren?

Bekijk de training